Waga: 0,5 – 1,0 kg
Jest to ser twardy, dojrzewający, pełnotłusty typu holenderskiego. Ser ten charakteryzuje się łagodnym, słodkim i aromatycznym smakiem o delikatnym posmaku pasteryzacji. Idealnie nadaje się do jedzenia dla dzieci i osób starszych. Znakomicie sprawdzi się na kanapkach i do zapiekanek. Ser bez dodatków chemicznych, tłuszczów roślinnych i polepszaczy. Filipek jest laureatem internetowego plebiscytu „Podlaska marka roku 2005” organizowanego przez portal „Wrota Podlasia”. W II edycji tego konkursu w kategorii „Smak roku” zajął 1. miejsce. Produkt opatentowany (pod nr znaku 236703). Posiada certyfikat „Zielone Płuca Polski”.
W 100 gramach produktu | 336 (kcal) / 1395 (kJ) |
Tłuszcz | 26 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 15 g |
Węglowodany | 1,5 g |