opakowanie szklane 700g
Najwyższej jakości produkt mleczny, fermentowany. Mleko ukwaszone jest lekkostrawne, organizm ludzki dobrze je przyswaja.
Ilość tłuszczu na poziomie 3% jest wystarczające, aby zapewnić prawidłowe wchłanianie mikroelementów z produktu i ustabilizować jego smak. Taka zawartość tłuszczu, oznacza również, że produkt nie zawiera dużo kalorii.
Działanie bakterii fermentacji mlekowej przyczynia się też do zmniejszenia zawartości laktozy – cukru mlecznego. Jest to dobra wiadomość dla osób, które mają problemy z nietolerancją laktozy.
Mleko ukwaszone można spożywać samodzielnie lub jako dodatek do różnego rodzaju dań.
wartość energetyczna | 239kJ/57kcal |
tłuszcz | 3,0g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,9g |
węglowodany | 4,3g |
w tym cukry | 3,6g |
białko | 3,2g |
sól | 0,08g |