Zdrowe. Tradycyjne. Smaczne.
Zdrowe. Tradycyjne. Smaczne.
· Ser Podlaski ·
Ser Podlaski
Ser Podlaski

Waga: 2,7 – 3,5 kg

Produkcję Sera Podlaskiego rozpoczęliśmy już w 1968 roku. Do dnia dzisiejszego sposób i technologia produkcji pozostają niezmienne. Charakterystyczny dla tego sera jest lekki posmak pasteryzacji oraz pikantny smak starszych serów. Posiada delikatny, łagodny, lekko orzechowy smak. Dojrzewanie sera trwa, w zależności od wagi, od 5 do 10 tygodni.

Ser Podlaski produkujemy wyłącznie z naturalnego mleka, bez dodatków tłuszczów roślinnych. Ser ten najlepiej smakuje podawany na kanapkach oraz z owocami.

Ser Podlaski Spółdzielni Mleczarskiej Rospuda został wpisany na listę produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Wartości odżywcze:
W 100 gramach produktu 330 (kcal) / 1372 (kJ)
Tłuszcz 26 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 15 g
Węglowodany 2 g
W tym cukry 0,2 g
Białko 25 g
Sól 1,6 g
Cechy produktu:
  • Bez glutenu Bez glutenu
  • Bez cukru Bez cukru
  • Bez konserwantów Bez konserwantów