Zdrowe. Tradycyjne. Smaczne.
Zdrowe. Tradycyjne. Smaczne.
· Masło Tradycyjne z Filipowa ·
Masło Tradycyjne z Filipowa
Masło Tradycyjne z Filipowa

Masa: kostka 200 gram, blok 18 lub 20 kg

Masło o zawartości tłuszczu mlecznego min. 82%, pakowane w kostkę o wielkości 200 gram. Technologia produkowanego masła jest niezmienna od 1968 roku, czyli od chwili uruchomienia zakładu produkcyjnego w Filipowie.

Produkt ten jest chętnie kupowany przez osoby, które poszukują produktów o naturalnym smaku przypominającym masło wiejskie. Masło charakteryzuje się czystym, kwaskowatym i mlecznym smakiem o lekkim posmaku pasteryzacji. Masło produkujemy tradycyjnie, wyłącznie z tłuszczu mlecznego, bez dodatków tłuszczów roślinnych.

Masło tradycyjne otrzymało certyfikat zgodności „Jakość Tradycja”, a w maju 2017 roku certyfikat „Doceń polskie” pod patronatem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Produkt bez dodatków chemicznych i konserwantów.

Wartości odżywcze:
W 100 gramach produktu 748 (kcal) / 3132 (kJ)
Tłuszcz 82 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 54 g
Węglowodany 0,8 g
W tym cukry 0,8 g
Białko 0,8 g
Sól 0,02 g
Cechy produktu:
  • Bez glutenu Bez glutenu
  • Bez cukru Bez cukru
  • Bez konserwantów Bez konserwantów