Masa: kostka 200 gram, blok o zmiennej wadze
Masło o zawartości tłuszczu mlecznego min. 82%, pakowane w kostkę o wielkości 200 gram. Technologia produkowanego masła jest niezmienna od 1968 roku, czyli od chwili uruchomienia zakładu produkcyjnego w Filipowie.
Produkt ten jest chętnie kupowany przez osoby, które poszukują produktów o naturalnym smaku przypominającym masło wiejskie. Masło charakteryzuje się czystym, kwaskowatym i mlecznym smakiem o lekkim posmaku pasteryzacji. Masło produkujemy tradycyjnie, wyłącznie z tłuszczu mlecznego, bez dodatków tłuszczów roślinnych.
Masło tradycyjne otrzymało certyfikat zgodności „Jakość Tradycja”, a w maju 2017 roku certyfikat „Doceń polskie” pod patronatem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Produkt bez dodatków chemicznych i konserwantów.
W 100 gramach produktu | 748 (kcal) / 3132 (kJ) |
Tłuszcz | 82 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 54 g |
Węglowodany | 0,8 g |
W tym cukry | 0,8 g |
Białko | 0,8 g |
Sól | 0,02 g |